Karolína Kounová Roubíčková
Máte doma někoho s hravou duší, ať už partnera nebo třeba děti? Tak přesně takové hračičky určitě potěší, když jim k snídani nebo na svačinu přichystáte tyhle tousty s veselými obličeji. Tvořivosti při vytváření obličejů se meze nekladou, kromě zeleniny, bylinek nebo třeba vajec využijete i kečup, ale ne tak ledajaký. Hello kečup v praktické kapsičce je díky otvoru pro dávkování ideální k domalování různých částí obličejů, ať již pusinky, klaunského nosu nebo třeba prasečího čumáčku. Zvládnete s ním totiž různé detaily, které navíc chuťově doplní výsledný pokrm.
Vajíčková pomazánka
250g balení tučného tvarohu
2 natvrdo vařená vejce
2 lžíce majonézy
1 lžíce plnotučné hořčice
pár kapek citronové šťávy
sůl a pepř
1. Tvaroh s pomocí lžíce vyklepněte do misky a přidejte k němu nadrobno nakrájená vařená vejce.
2. K tvarohu a vejcím přidejte majonézu, hořčici, zakápněte citronovou šťávou.
3. Vajíčkovou pomazánku důkladně promíchejte a podle chuti dosolte a opepřete.
K dohotovení
balení toustového chleba
Hello kečup v kapsičce
vařená vejce
zelené a černé olivy
ředkvičky
pažitka
1. Toustový chleba na sucho opečte v pánvi nebo v toustovači.
2. Na vychladlé tousty přidejte pořádnou vrstvu vajíčkové pomazánky.
3. S pomocí ostatních surovin a Hello kečupu potom podle předlohy nebo vlastní fantazie vytvořte různé veselé obličeje a servírujte vašim strávníkům.
Karolína Kounová Roubíčková
Před námi je to nejkrásnější období plné sluníčka a teplých letních večerů strávených na výletech nebo s kytarou a přáteli u táboráku nebo na chatě při grilování. Ovšem pokud chcete třeba vyrazit na výlet do přírody, který zakončíte jak se patří právě opékáním špekáčků nebo jiných dobrot na ohni, každé kilo navíc a každý prostor zabraný v batohu je prostě na obtíž. Jenže samotné buřty s chlebem, to není ono.
Milovníci kečupu, ať již ve sladké nebo pikantní ostré variantě už ale nemusí takový problém trápit.
 
Hello totiž přišlo s novinkou, která řeší přesně tuhle situaci. Kečup v kapsičce se díky svému praktickému balení a přívětivé gramáži 200 g na takové opékání skvěle hodí, stačí ho jen přibalit
k ostatním potřebám a že máte něco navíc, na váze batůžku ani nepoznáte. Kapsičky jsou navíc znovu uzavíratelné, takže pokud kečup nevypotřebujete najednou, kapsičku opět zašroubujete a můžete ji využít při dalších dobrodružstvích, při kterých nesmí chybět grilování, dobrá zábava a hlavně Hello kečup v kapsičce.
Gabi a Petr Ogurčákovi
Kečup je jedním z nejoblíbenějších dochucovadel. Jeho chuť je božsky sladká a možná právě proto ho všechny malé děti milují. Kečup zachrání každé dětské jídlo. Hodí se skvěle na pečivo, k masu, uzeninám, ale i k přílohám jakou jsou brambory, hranolky nebo těstoviny. Ačkoliv to velká část dospělých nechápe, právě špagety s kečupem jsou považovány za vůbec nejpopulárnější dětské jídlo.
 
Kromě toho, že se kečup skvěle hodí k velké škále hotových jídel, dá se s ním i skvěle vařit. Například k restované zelenině přidejte 1-2 lžíce kečupu nebo jím dolaďte chuť zeleninového leča
či omáčky k masovým koulím. Právě sladká chuť zvýrazní ostatní chutězákladních ingrediencí.
 
S nástupem jara jsme zahájili grilovací sezónu. Nejvíce si užíváme zapalování ohně a pečení buřtů na klacku. Je to takové malé dobrodružství. A po čem k buřtu sáhneme? Hořčice nebo kečup? Kečupy mají rádi mladší i starší strávníci a je chytré mít vždy po ruce jemnou i ostrou verzi.
 
Nyní značka Hello přišla i se šikovným balením. Dalo by se říci, že ho můžeme představit jako cestovní. Je menší, krásně skladné a velmi dobře
se s ním pracuje. Nemusíte se bát, že na vás nečekaně vyprskne velká dávka kečupu. Vraťme se ale ke grilování. Připravili jsme si pro vás malý tip, jak nejlépe opéct špekáčky pro vaše děti. Vše záleží na způsobu nařezávání samotného špekáčku. Do špekáčku neřežeme křížky ani proužky, nýbrž ho nařezáváme tak, jako kdybychom chtěli daný kus podélně rozčtvrtit, což uděláme ale až po upečení. Na talířku tedy rozčtvrtíme kousky a necháme děti nandat si kečup. Nebojte, díky tomuto balení to hravě zvládnou a uvidíte jak se jim rozjasní oči, když zjistí, že dostali tuto důležitou roli.
Gabi a Petr Ogurčákovi
Obložené chleby nabývají opět na popularitě. Jsou rychlé, jednoduché a s jejich přípravou si můžete vskutku pohrát. Důležité je myslet na správné a zajímavé dochucení. Pokud sáhnete po kečupu, neuděláte chybu. Kečup můžete zvolit ostrý, jemný nebo si z něj připravit originální omáčku. Nejjednodušší je samozřejmě použít kečup samotný, proč si zbytečně přidělávat další práci. Nicméně dá se kombinovat s dalšími ingrediencemi a vytvořit nové chuťové kombinace. Jistě znáte barbeque omáčku, kde je základem právě kečup. Zkuste například smíchat jemný kečup s trochou křenu. Tato kombinace se bravurně hodí například ke krevetám. Poměr necháme na vás, záleží jak moc preferujete ostrou chuť.
Velkou spotřebu kečupu mají bezesporu u sousedů v Německu. Jistě každý z vás už minimálně jednou za život ochutnal jejich tradiční currywurst neboli párek s kečupem a kari. Nezdá se vám to příliš lákavé? V Berlíně toto jednoduché jídlo jedí více jak 50 let na každém rohu, takže něco na něm být musí.
 
Vyzkoušejte si naši jednoduchou verzi. Currywurst si můžete připravit v klidu doma na zahradě ale i na čundru v horách. Suroviny nezaberou v batohu žádné místo. Potřebujete starší chleba, párek nebo špekáček, kečup a špetku curry. Přesně těchto pár ingrediencí na to bohatě stačí. Základem je kvalitní kečup v kombinaci s kořením curry.
Potřebujete na 1 porci:
2 krajíce starého chleba
1 buřt nebo párek
kečup Hello
špetka koření curry
 
Chleba i buřt opečeme na ohni nebo na grilu. Opečený špekáček nakrájíme na malé kostky, které následně rozmístíme na chleba. Pokapeme kečupem a posypeme kořením curry. Pokud máte rádi zeleninu, umístěte ji ještě pod kostky špekáčků. Skvěle se hodí plátky salátu, rajčata ale i kyselá okurka nebo nakládané cibulky.
Romana Böhmová
Sezóna grilování, kempování a cestování je za dveřmi a vás opět čekají nezapomenutelné dny strávené s rodinou a přáteli u dobrého jídla. Nikdo si asi neumí představit grilované maso nebo jen tradiční špekáček bez chuti kvalitního kečupu. Jeho chuť totiž dodá každému jídlu ten správný šmrnc a často bývá základní ingrediencí omáček či marinád. Proto se vyplatí mít všude s sebou trochu toho “rajčatového potěšení” pro případ, že byste si chtěli chuťově doladit svůj pokrm.
 
Kapsičky kečupu Hello si s sebou nezapomeňte sbalit, pokud v létě pojedete kempovat.
Právě v takových situacích, jako je snaha o kulinářské umění na plynovém vařiči nebo na ohni, vám přijde vhod tento malý pomocník. K těstovinám, párkům, buřtům, masu, na toasty, hot dogy, hamburgery a jednoduše všude, kam jen vaše kečupová fantazie sahá, tam můžete tento rudý zázrak použít. Navíc je sterilován, a proto neobsahuje žádné konzervační látky, a dokonce ani barviva, takže se nemusíte bát servírovat ho i dětem. I ty ho totiž milují. Při nakládání masa je vhodné mít alespoň jednu porci kečupu Hello v lednici. Je totiž nezbytný do většiny marinád, které masu dodají šťávu a specifickou chuť.
Na domácí vaření a pečení vám také postačí tato kapsička. Ve většině receptů na omáčky více kečupu stejně nenajdete a na potření domácí pizzy nebo langoše vám takové množství také stačí.
 
TIP:
Pokud si vyjedeme s rodinou na chatu, ráda zde vařím jednoduchá jídla. Můj manžel má nejraději těstoviny, které máte uvařené opravdu za chvilku. Zde máte tip na jídlo, které moc ráda v takových chvílích připravuji. Uvařte špagety, zakápněte je olivovým olejem, přidejte jemný kečup, kvalitní parmezán a čerstvou bazalku.
Romana Böhmová
V dnešní době plné obrovských marketů, nekonečných regálů a vysokých slev se stalo oblibou nakupování potravin ve velkém a poměrně často, někdy ale bohužel zcela zbytečně. Mnoho z nich, které se mají spotřebovat, končí v koši a plýtvají se tím nejen samotné potraviny, ale také jejich zdroje. Lidé nakupují ve spěchu, bez rozmyslu a v takovém množství, které nejsou schopni v potřebném čase sníst. Především jedinci, kteří žijí sami, podle výzkumů nakoupí více, než je pro ně samotné potřeba. Výrobce kečupu HELLO si tento problém uvědomuje a přišel se skvělým nápadem, jak nenechat svými kvalitními kečupy plýtvat
a nedopustit, aby se z půlky plné válely v popelnici.
 
Navíc do pokrmů, do kterých kečup patří, většinou není potřeba celá sklenice. To stejné platí v případě, že si chcete vychutnat pizzu, hot dog, langoš nebo grilované maso, i tam bohatě stačí tato kapsička. Pokud milujete přírodu a s batohem se jako průzkumník plánujete vydat za dobrodružstvím, ke kterému zajisté patří rychlé a praktické jídlo, v batohu by vám neměla chybět. Výhodou je její nerozbitnost, skladnost, minimální váha a samozřejmě jedinečná chuť jejího obsahu.
TIP: Ráda bych se s vámi podělila o jeden tip na rychlý snack. Často se mi totiž stává, že se ohlásí nečekaná návštěva. V tu chvíli se snažím o přípravu něčeho jednoduchého, co bude zároveň chutné a rychle hotové. Stačí mít v zásobě listové těsto, které potřu vrstvou ostrého kečupu, posypu oreganem, pokladu plátky slaniny, na které nastrouhám sýr. Listové těsto zaroluji a nakrájím na zhruba dvoucentimetrové plátky, ze kterých mi vzniknou hezké šneky. Na plech vyložený pečicím papírem už jen šneky vyskládám, posypu sezamovými semínky a za pár minut v troubě je hotovo.
Vyberte si z nabídky našich ovocných šťáv, nápojů, sirupů a přesnídávek
LINEA NIVNICE 2019, www.lineanivnice.cz
HELLO@lineanivnice.cz
Created by Bizmark